Over mij

Over mijIk ben Daphne Bes. Sinds 2004 geef ik als zelfstandige, en voor DOCK, trainingen op het gebied van geldzaken en persoonlijke ontwikkeling.


Jouw Uitdaging en Wens In het Leven

Individuen en groepen worden begeleid en ondersteund bij hun eigen initiatieven, en worden bewust van hun wensen en uitdagingen in het leven. Hierbij staan de kwaliteiten / talenten centraal.


Achtergrond

Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest als projectmanager bij een klein organisatie advies bureau en als reïntegratie-consulent bij een reintegratiebureau, ben ik als zelfstandige aan de slag gegaan in het welzijnswerk. Naast de begeleiding en training van werkzoekenden heb ik afgelopen 15 jaar verschillende opdrachten en projecten met veel plezier uitgevoerd op het gebied van bewonersondersteuning: bewoners zijn ondersteund bij allerlei initiatieven gericht op het bevorderen van sociale cohesie in wijken, maar ook op hun eigen ontwikkeling. Hierbij hoorde ook de organisatie van allerlei buurtactiviteiten.


Per 1 augustus 2008 ben ik voor deze opdrachten in dienst getreden bij DOCK (www.dock.nl). In 2012 werd ik coach in het nieuwe ‘Er-op-af team’ van Capelle aan den IJssel en per mei 2013 ben ik na bijna 10 jaar Capelle overgestapt naar Hillegersberg-Schiebroek.


Achtergrond prive

Na mijn universitaire studie Cultuur, Organisatie & Management aan de VU in Amsterdam ben ik 20 jaar geleden gaan werken. Daarnaast ben ik mij gaan verdiepen in het fenomeen geluk.. Ik heb gelezen, veel gelezen!


Als drs. in de sociale wetenschappen, met als onderdeel antropologie, ben ik erg benieuwd gebleven naar de invloed van culturele achtergrond op de motivatie, belevingen en ervaringen van mensen in werk en privé. Eigenlijk in het zijn van de mensen in het algemeen. Zijn in de zin van: wie ben je, wat houdt je bezig, hoe voel je je?  De 1 is snel tevreden, de ander ervaart allerlei mits en maren.


Ik heb niet alleen gelezen: ik ben ook gaan doen. Van cursussen ‘ dans het leven’ naar Afrikaans dansen; Van spreken met mensen uit andere culturen naar het 3 jaar lang volgen van de training ‘sjamanisme’. Daarna ben ik me gaan verdiepen in meer westerse spirituele stromingen en ben gaan mediteren.


Ik ben geïnspireerd geraakt door mensen als Stephen Covey, Eckhart Tolle, Byron Katie, Don Miguel Ruiz en Barry Long.

Sinds nov 2013 beoefen ik dagelijks een eeuwenoude vergevings-methode uit Hawaii: Ho’oponopono. Ik heb deze methode geleerd van Gerda van der Linden uit Amsterdam (aloha-o-ka-i.org), die haar wijsheid deelt verkregen via Morrnah Nalamaku Simeona.


In 2015/16 heb ik ceritifcaten gehaald voor Familieopstellingen en Kinder- en Tieneropstellingen. Sindsdien heb ik bij UNLP als coach andere groepen mogen assisteren.

In dat zelfde jaar ben ik bovendien gaan dansen: Kizomba, bachata en sinds een jaar ook salsa. Sinds een half jaar ben ik nu ook assistent bij MamboMike (https://www.mambomike.nl).

De ontdekkingsreis naar binnen en weer naar buiten gaat verder, is een continu proces en ik geniet ervan! 


Werken met andere mensen maakt dat de reis energiek is, in verbondenheid en toch ook weer los, omhoog en weer omlaag, snel en dan weer langzaam.. Als de getijden van het jaar stroomt het leven door me heen!


Mijn ervaringen in het dagelijks leven deel ik zo nu en dan via mijn blog

Resultaten

 

verminder piekeren

 

Krijg meer rust in je hoofd en in je lichaam. Je krijgt steeds meer grip op je denken. 

      

              vergroot je intuitie

                  

 

Je leert keuzes maken op basis van je intuitie, dat wat het beste bij je past.

 

sta dichter bij je gevoel

 

Doordat je steeds beter leert luisteren naar je lichaam en je gevoel, verbeter je je kwaliteit van leven. Je zit letterlijk beter in je vel

wat klanten zeggen

Als bewoner en vrijwilliger kennis gemaakt en samengewerkt met Daphne. Ik heb haar leren als een sociaal bewogen persoon met oog voor de bewoners die het wat minder hadden. Zij weet de vrijwilligers te inspireren en te motiveren. Daarnaast kwam zij bij mij over als een teamleader die haar team weet te ondersteunen.. Een aanrader ofwel een Daphne+

Leo